Ce este Limoncello?

George Petrescu -
Ce este Limoncello?

Alegerile noastre

Garrone Limoncello Giardini, 0.5l

Garrone Limoncello Giardini, 0.5l
  • Alcool % 30
    Cantitate 0.5 l
    Aroma Lamaie
    Tara de origine Italia
Garrone Limoncello Giardini oferă o savoare unică de lămâie datorită conținutului de alcool de 30%, puterea de 0.5 litri și originea din Italia. Rețeta originală oferă un gust proaspăt și plăcut pe care numai Limoncello Giardini il poate oferi. De asemenea, această Limoncello are un nivel de alcool specific care oferă o experiență de degustare unică și bogată. Producerea Limoncello Giardini se realizează în mod tradițional, oferind o aromă și un gust parfumat și distinct. Cantitatea de 0,5 litri asigură că această Limoncello poate fi folosită la petreceri și evenimente speciale, sau chiar la un moment de relaxare în propria casă. Garrone Limoncello Giardini oferă, astfel, ocazia de a gusta o rețetă originală de italieni si o aromă de lămâie pură, complet autentică și naturală.

Lichior Casal D' Emilia, Limoncello, 30%, 0.7l

Lichior Casal D' Emilia, Limoncello, 30%, 0.7l
  • Alcool % 30
    Cantitate 0.7 l
    Aroma Portocale
    Tara de origine Italia
Lichiorul Casal D'Emilia Limoncello are un avantaj important: conține 30% alcool și este produs în Italia. Gustul și aroma de portocale, îmbinată cu alcoolul, oferă un gust plăcut și unic. Disponibil într-o cantitate de 0.7 l, este potrivit pentru a fi consumat de către toți cei care doresc un lichior de bună calitate.

Din ce este fabricat Limoncello?

Limoncello a apărut în Italia în urmă cu peste un secol și este cel mai adesea produs în partea de sud a țării, inclusiv zona Napoli.

Limoncello este preparat prin înmuierea coajei de lămâie într-un alcool de cereale similar cu vodca. Acest lucru extrage uleiurile și infuzează aroma de lămâie în lichior. Deoarece se folosesc coji de lămâie, fructele organice sunt adesea preferate pentru a evita o posibilă contaminare cu pesticide și alte substanțe chimice. Odată infuzat, lichiorul este apoi amestecat cu sirop simplu pentru a obține echilibrul dorit de aromă și dulceață de citrice.

Ce gust are Limoncello?

Limoncello este un lichior foarte dulce, cu o aromă intensă de lămâi. Îi lipsește aciditatea sucului de lămâie și seamănă mai degrabă cu un sirop cu țepe, foarte concentrat, cu aromă de citrice, care este foarte delicios.

De unde să cumpăr Limoncello?

Italia oferă cea mai mare selecție de limoncello și este o achiziție preferată pentru călătorii din țară . De asemenea, puteți găsi limoncello în multe magazine de băuturi alcoolice, în special în cele care au un stoc divers. Cumpărăturile online vă vor crește opțiunile de limoncello, deși reglementările de transport variază foarte mult în funcție de țară și stat, astfel încât aceasta nu este o opțiune viabilă pentru toată lumea. În cea mai mare parte, limoncello are un preț accesibil, similar altor lichioruri și sticle de vin. Veți găsi și câteva opțiuni de lux.

Cum să bei Limoncello?

Este tradițional să serviți limoncello bine răcit ca băutură după cină sau digestiv (digestif în franceză). În unele părți ale Italiei, în special pe Coasta Amalfi, paharele mici din ceramică Capodimonte, bine răcite, sunt vasele de băut preferate. Limoncello se păstrează cel mai bine în congelator și face, de asemenea, un topping delicios pentru înghețată. În cocktailuri, este folosit ca îndulcitor care adaugă amestecului o aromă strălucitoare de citrice.

Te-ar putea interesa