Cei mai buni clești pentru bucătăria ta

George Petrescu -
Cei mai buni clești pentru bucătăria ta

Alegerile noastre

Cleste servire Hendi, otel inoxidabil/silicon, 40 cm

Cleste servire Hendi, otel inoxidabil/silicon, 40 cm
  • Material Inox
    Culoare Argintiu Negru
    Caracteristici cheie Se poate spala la masina de spalat
    Greutate 205 g
Clestele de servire Hendi din otel inoxidabil/silicon, cu o lungime de 40 cm, ofera o mare varietate de avantaje. Plasat la categoria clasic, are o durata de utilizare foarte mare si poate fi folosit pentru mai multe scopuri. Pe langa faptul ca este fabricat din inox de cea mai buna calitate si are o culoare argintiu-negru, poate fi spalat cu usurinta la masina de spalat. Greutatea sa de 205 g il face destul de usor manevrabil.

Cleste servire Hendi, otel inoxidabil/silicon, 24 cm

Cleste servire Hendi, otel inoxidabil/silicon, 24 cm
  • Material Inox Silicon
    Culoare Argintiu
    Caracteristici cheie Compatibil masina de spalat vase
Cleste servire Hendi din otel inoxidabil/silicon, cu lungimea de 24 cm, este un produs clasic si universal, cu culoare argintie. Acesta are avantajul ca poate fi spalat si in masini de spalat vase, oferind o curatare facila si de durata in timp. Acest cleste robust si rezistent poate fi folosit pentru o gama larga de preparare si servire a alimentelor, ceea ce il face ideal pentru bucatariile casnice si profesionale.

Cleste grill si bucatarie Leifheit, 23cm

Cleste grill si bucatarie Leifheit, 23cm
  • Material Inox Silicon
    Culoare Argintiu Negru
Clestele de bucatarie Leifheit, 23 cm, cu design clasic, ofera avantajul multitasking-ului, fiind util pentru diverse tipuri de aplicatii in bucatarie, cum ar fi ridicarea si manevrarea alimentelor. Acest produs este fabricat din inox si silicon de inalta calitate, avand o finisare argintie si neagra. Cu o lungime de 23 cm, latimea de 3.9 cm si inaltimea de 4.2 cm, clestele ofera o manevrare usoara si precisa, fiind ideal pentru cei care iubesc sa se bucure de o experienta de gatit mai placuta. Pachetul contine 1 x cleste de bucatarie Leifheit, 23 cm, cu design clasic, material din inox si silicon, finisare argintie si neagra.

Cleste grill si bucatarie Leifheit, 31cm

Cleste grill si bucatarie Leifheit, 31cm
  • Material Inox Silicon
    Culoare Argintiu Negru
Cleste grill si bucatarie Leifheit, 31cm ofera avantajul de a fi realizat din inox si silicon de inalta calitate, care asigura rezistenta si durabilitate. Acest cleste are o lungime de 31 cm, latime de 3.5 cm si inaltime de 4.2 cm, ceea ce il face usor de manevrat. Design-ul clasic si atragator face acest cleste ideal pentru uzul universal in bucatarie. De asemenea, culori de argintiu si negru adauga usurinta si stil. Acest cleste de bucatarie Leifheit, 31cm, ofera flexibilitate, rezistenta si durabilitate, fiind un produs ideal pentru toate nevoile dvs. bucataresti.

Cleste pentru salata Tefal Ingenio

Cleste pentru salata Tefal Ingenio
  • Material Plastic
    Culoare Rosu Negru
    Caracteristici cheie Compatibil masina de spalat vase
Cleste pentru salata Tefal Ingenio vine cu un set de avantaje importante. Produsul este realizat din material plastic de calitate si are o culoare rosu-negru atractiva. Cleste-ul este compatibil cu masina de spalat vase, iar pachetul contine un singur cleste cu lungimea de 35.2 cm, latimea de 9.2 cm si inaltimea de 4.2 cm. Acest cleste pentru salata va fi un accesoriu ideal pentru bucataria ta.

Ce să căutați atunci când cumpărați clești

Un set bun de clești poate face gătitul mai ușor și mai sigur. Sunt folositori pentru a scoate tăiței fierbinți dintr-o oală cu apă clocotită, pentru a întoarce alimentele într-o tigaie fierbinte, pentru a strânge capacul de pe o oală fierbinte sau pentru a servi alimente. Și, în timp ce mulți oameni probabil au un set de baza în bucătărie, investiția într-o pereche nouă pe care să o folosești pe vase antiaderente sau atunci când fac grătar și servesc poate face toată diferența. Înainte de a cumpără un set de clești, luați în considerare utilizarea lor. Trebuie să ridici carne fierbinte și grea? Atunci vei dori ceva rezistent. Gătiți pe grătar? Un mâner lung va face bine.


Material
Clemele pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale diferite, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje. Metalul poate suportă căldură mare, dar cleștele din metal nu sunt flexibile și pot deteriora vasele antiaderente. Clemele cu vârfuri din silicon sau nailon sunt sigure pentru antiaderenta, dar este posibil să nu poată face față căldurii foarte mari. Cleștii de lemn au și propria lor nișă. Niciun material nu este greșit - depinde doar de modul în care folosiți cleștele.

Caracteristici
Cleștii pot fi foarte simplii, dar pentru a fi competitivi, companiile adaugă funcții care pot fi utile sau nu. Unii clești se pot bloca, alții au găuri pentru agățat, iar alții sunt construiți pentru scopuri specifice.

Preț
Pentru utilizare rară, optați pentru clești ieftini. Cu toate acestea, pentru bucătării care folosesc clești în fiecare zi, caracteristicile suplimentare și durabilitatea superioară trebuie luate în considerare.

Puteți folosi clești de silicon pe grătar?

Majoritatea instrumentelor de gătit din silicon pot rezistă la temperaturi ridicate de pâna la 400 de grade și uneori mai mari. Acestea fiind spuse, unele grătare cu gaz devin mult mai fierbinți decât atât, iar punerea siliconului în contact cu o flacăra deschisă are potențialul de a topi sau de a arde cleștele acoperite cu silicon. Cel mai bine este să greșești din partea precauției și să folosești clești metalici pentru următoarea ta aventură la grătar.

Care este cel mai bun mod de a depozita clești de bucătărie?

Depozitarea clestelor variază, în funcție de stilul de clește pe care îl aveți. Dacă cleștele dvs. se blochează, acesta poate fi depozitat într-un sertar cu alte unelte de gătit sau cu un suport pentru ustensile de blat.

Cum curățați cleștele?

Majoritatea cleștilor pot fi spălați în mașină de spălat vase și trebuie spălați la o temperatura ridicată pentru a le igieniza bine după utilizare. Dacă nu aveți mașină de spălat vase sau folosiți clești de lemn, aceștia pot fi spălați cu apă fierbinte și săpun și un burete curat. Uneori, din cauza formei unor clești, bucățele de mâncare sau grăsimea de gătit se înfunda în locuri greu accesibile. Dacă se înțâmpla acest lucru, înmuiati cleștele în apă fierbinte cu săpun timp de aproximativ 20 de minute și utilizați o perie mică .

Te-ar putea interesa