Alegerile noastre
Tip tava | Stivuibil |
---|---|
Numar tavi | 2 |
Capacitate | 6 l |
Tip panou de comanda | Mecanic |
Functii | Oprire automata Indicator nivel apa Orificiu extern alimentare apa |
Tip programe | Orez Legume Peste Carne |
Putere | 900 W |
Greutate | 1.9 Kg |
Numar tavi | 1 |
---|---|
Capacitate | 6 l |
Tip panou de comanda | Mecanic |
Functii | Oprire automata Timer Indicator nivel apa Orificiu extern alimentare apa |
Putere | 0 W |
Tip tava | Raft |
---|---|
Numar tavi | 2 |
Capacitate | 6 l |
Tip panou de comanda | Digital |
Functii | Timer Picioruse anti-alunecare Termostat Protectie supraincalzire Indicator nivel apa Baza anti-aderenta |
Tip programe | Orez Legume |
Putere | 800 W |
Tip tava | Stivuibil |
---|---|
Numar tavi | 3 |
Tip panou de comanda | Mecanic |
Functii | Timer Termostat Protectie supraincalzire Indicator nivel apa Capac anti-picurare |
Tip programe | Legume Peste Carne Fructe Oua |
Putere | 400 W |
Tip tava | Raft |
---|---|
Numar tavi | 3 |
Capacitate | 12 l |
Tip panou de comanda | Digital |
Functii | Timer Picioruse anti-alunecare Spatiu stocare cablu alimentare |
Putere | 1000 W |
Prepararea la abur este o metodă de gătit la căldură umedă care gătește alimente înconjurându-le cu vapori fierbinți într-un mediu închis. Este o tehnică de gătit deosebit de eficientă, care nu necesită ulei de gătit sau alte grăsimi.
Electrică sau Plită
Aparatele cu aburi sunt disponibile în două variante: electrice sau plite. Aparatele electrice cu abur ușurează muncă, deoarece pur și simplu adăugați apă, adăugați mâncare și porniți cuptorul - trebuie doar să va gânditi dacă intenționați să îl utilizați suficient pentru a renunta la spațiul pe care îl ocupă pe blat sau în cămară.
Numărul de niveluri
Gânditi-va la cât de multă mâncare - și la câte tipuri diferite de alimente - va așteptați să aburiti simultan. Aburii cu mai multe niveluri va permit să păstrați anumite alimente separate unele de altele. În plus, va permit să adăugați și să eliminați alimentele în momente diferite dacă una este terminată înainte că celelalte să fie gata.
Caracteristici suplimentare
Când faci cumpărături pentru un aparat cu aburi, s-ar putea să nu fii atât de concentrat pe caracteristicile speciale - cu toate acestea, în funcție de stilul tău de gătit, aceste extra pot crește valoarea produsului în bucătărie. Fie că este vorba despre ceva simplu, cum ar fi un cronometru sau o funcție suplimentară (cum ar fi capacitatea de a usca alimentele), este întelept să luați în considerare ce altceva poate face aparatul dvs. cu aburi.
Prepararea la abur este una dintre metodele de gătit mai rapide. Timpul exact necesar pentru gatirea alimentelor va depinde de cantitatea și densitatea alimentelor. Majoritatea legumelor sunt gătite la abur în aproximativ 5 pâna la 10 minute. Folosiți mai puțin timp de gătire dacă va place că legumele să păstreze o oarecare crocante și mai mult timp de gătire dacă le preferați mai fragede. Carnea și peștele pot dura între 3 și 10+ minute pentru a găti la abur, în funcție de grosimea acesteia. Peștele tinde să ia mai puțin timp decât carnea și se va transformă de la translucid la opac atunci când este gătit, așa că fii atent pe el dacă este fiert și folosește un termometru pentru a determina dacă a atins o temperatura sigură pentru consum. Tăierea alimentelor în bucăți de dimensiuni egale îi ajută să gătească uniform. De asemenea, este important că în jurul alimentelor să existe spațiu pentru că aburul să poată circulă; altfel, anumite părți ar putea să nu se gătească la fel de uniform.
Cele mai populare alimente pentru gătit la abur sunt legumele, carnea și fructele de mare.
Păstrarea curată a unui cuptor cu aburi este destul de ușoară, deoarece nu există uleiuri sau sosuri implicate în gătit. Cu excepția aparatelor de aburi din bambus, orice bol, tavi și capace detașabile pentru aburi pot fi spălate manual sau în mașină de spălat vase conform recomandărilor producătorului. Asigurați-va că cuptorul cu abur este oprit și se răcește la atingere înainte de curățare.
Te-ar putea interesa