Cel mai bun aparat de aburi pentru a găti carne, legume și multe altele

George Petrescu -
Cel mai bun aparat de aburi pentru a găti carne, legume și multe altele

Alegerile noastre

Aparat de gatit cu aburi Tefal VC1401, 900W, Timer, oprire automata

Aparat de gatit cu aburi Tefal VC1401, 900W, Timer, oprire automata
  • Tip tava Stivuibil
    Numar tavi 2
    Capacitate 6 l
    Tip panou de comanda Mecanic
    Functii Oprire automata Indicator nivel apa Orificiu extern alimentare apa
    Tip programe Orez Legume Peste Carne
    Putere 900 W
    Greutate 1.9 Kg
Aparatul de gatit cu aburi Tefal VC1401, 900W, cu Timer si oprire automata este ideal pentru utilizare rezidentiala. Este prevazut cu doua tavi stivuibile si o capacitate de 6 litri, avand o forma rotunda. Panoul de comanda mecanic are functii precum oprire automata si indicator nivel apa, iar orificiul extern de alimentare cu apa va permite sa preparati orez, legume, peste si carne cu usurinta. Acest aparat are un design modern, negru si are dimensiunile de 30 cm latime, 23.5 cm adancime si 30 cm inaltime, ceea ce il face usor de transportat si de folosit. Greutatea acestuia este de 1.9 kg si va fi livrat cu accesoriu pentru orez.

Aparat de gatit cu aburi Tefal VC145130, 6 l, Compatibil cu masina

Aparat de gatit cu aburi Tefal VC145130, 6 l, Compatibil cu masina
  • Numar tavi 1
    Capacitate 6 l
    Tip panou de comanda Mecanic
    Functii Oprire automata Timer Indicator nivel apa Orificiu extern alimentare apa
    Putere 0 W
Aparatul de gatit cu aburi Tefal VC145130, 6l este ideal pentru uz rezidential, fiind prevazut cu un vas rotund cu capacitate de 6 l, panou de comanda mecanic si carcasa din inox. Acesta dispune de functii precum timer, oprire automata si indicator nivel apa si un orificiu extern pentru alimentarea cu apa. Pachetul de livrare contine 2 vase, aparatul de gatit cu aburi si un accesoriu pentru orez, avand culoare alba si putere 0 W.

Aparat de gatit la aburi TEFAL MiniCompact VC139810,800W, 6L

Aparat de gatit la aburi TEFAL MiniCompact VC139810,800W, 6L
  • Tip tava Raft
    Numar tavi 2
    Capacitate 6 l
    Tip panou de comanda Digital
    Functii Timer Picioruse anti-alunecare Termostat Protectie supraincalzire Indicator nivel apa Baza anti-aderenta
    Tip programe Orez Legume
    Putere 800 W
Aparatul de gatit la aburi TEFAL MiniCompact VC139810,800W, 6L este o optiune excelenta pentru gatitul acasa. Acesta dispune de 2 tavi pentru gatit cu 2 zone de gatire, 6L de capacitate, un panou de control digital, un timer, picioruse anti-alunecare, un termostat de protectie, un indicator de nivel al apei si o baza antiaderenta. Tipurile de programe disponibile sunt orez si legume. Acest aparat dispune și de o putere de 800W si 1 treapta de putere, fiind alimentat prin un cablu de 1m. Este de culoare neagra si contine 1 aparat de gatit la aburi.

Aparat de gatit cu aburi cu 3 tavi si vas orez, corp din inox

Aparat de gatit cu aburi cu 3 tavi si vas orez, corp din inox
  • Tip tava Stivuibil
    Numar tavi 3
    Tip panou de comanda Mecanic
    Functii Timer Termostat Protectie supraincalzire Indicator nivel apa Capac anti-picurare
    Tip programe Legume Peste Carne Fructe Oua
    Putere 400 W
Acest aparat de gatit cu aburi cu 3 tavi si vas orez, realizat din inox, rezidential, are o forma rotunda, panoul de comanda mecanic, un timer, un termostat, protectie supraincalzire, indicator de nivel al apei, capac anti-picurare, functii specifice de gatire pentru legume, peste, carne, fructe si oua, precum si finisaje argintiu si negru, avand o putere de 400 W.

Aparat de gatit cu aburi Heinner Master Collection HSA-1000XMC

Aparat de gatit cu aburi Heinner Master Collection HSA-1000XMC
  • Tip tava Raft
    Numar tavi 3
    Capacitate 12 l
    Tip panou de comanda Digital
    Functii Timer Picioruse anti-alunecare Spatiu stocare cablu alimentare
    Putere 1000 W
Aparatul cu aburi Heinner Master Collection HSA-1000XMC este ideal pentru utilizare rezidentiala si ofera utilizatorului trei zone de gatire si trei tavi. Aparatul are o capacitate de 12 l si o capacitate a recipientului de apa de 1,4 l. Designul rotund si panoul de comanda digital ofera flexibilitate si usurinta in utilizare. Tava este fabricata din plastic, iar aparatul vine cu 3 boli si un bol pentru orez, plus un timer si picioruse anti-alunecare, precum si spatiu de stocare pentru cablul de alimentare. Coloritul in argintiu si negru il face sa se integreze cu usurinta in orice decor. Puterea de 1000 W face ca acest aparat sa fie eficient si fiabil.

Ce să căutați atunci când cumpărați un cuptor cu aburi pentru alimente

Prepararea la abur este o metodă de gătit la căldură umedă care gătește alimente înconjurându-le cu vapori fierbinți într-un mediu închis. Este o tehnică de gătit deosebit de eficientă, care nu necesită ulei de gătit sau alte grăsimi.


Electrică sau Plită
Aparatele cu aburi sunt disponibile în două variante: electrice sau plite. Aparatele electrice cu abur ușurează muncă, deoarece pur și simplu adăugați apă, adăugați mâncare și porniți cuptorul - trebuie doar să va gânditi dacă intenționați să îl utilizați suficient pentru a renunta la spațiul pe care îl ocupă pe blat sau în cămară.

Numărul de niveluri
Gânditi-va la cât de multă mâncare - și la câte tipuri diferite de alimente - va așteptați să aburiti simultan. Aburii cu mai multe niveluri va permit să păstrați anumite alimente separate unele de altele. În plus, va permit să adăugați și să eliminați alimentele în momente diferite dacă una este terminată înainte că celelalte să fie gata.

Caracteristici suplimentare
Când faci cumpărături pentru un aparat cu aburi, s-ar putea să nu fii atât de concentrat pe caracteristicile speciale - cu toate acestea, în funcție de stilul tău de gătit, aceste extra pot crește valoarea produsului în bucătărie. Fie că este vorba despre ceva simplu, cum ar fi un cronometru sau o funcție suplimentară (cum ar fi capacitatea de a usca alimentele), este întelept să luați în considerare ce altceva poate face aparatul dvs. cu aburi.

Cât durează să gătiți mâncarea cu abur într-un aburi?

Prepararea la abur este una dintre metodele de gătit mai rapide. Timpul exact necesar pentru gatirea alimentelor va depinde de cantitatea și densitatea alimentelor. Majoritatea legumelor sunt gătite la abur în aproximativ 5 pâna la 10 minute. Folosiți mai puțin timp de gătire dacă va place că legumele să păstreze o oarecare crocante și mai mult timp de gătire dacă le preferați mai fragede. Carnea și peștele pot dura între 3 și 10+ minute pentru a găti la abur, în funcție de grosimea acesteia. Peștele tinde să ia mai puțin timp decât carnea și se va transformă de la translucid la opac atunci când este gătit, așa că fii atent pe el dacă este fiert și folosește un termometru pentru a determina dacă a atins o temperatura sigură pentru consum. Tăierea alimentelor în bucăți de dimensiuni egale îi ajută să gătească uniform. De asemenea, este important că în jurul alimentelor să existe spațiu pentru că aburul să poată circulă; altfel, anumite părți ar putea să nu se gătească la fel de uniform.

Ce alimente poți găti la abur?

Cele mai populare alimente pentru gătit la abur sunt legumele, carnea și fructele de mare.

Cum curățați și detartrati un cuptor cu aburi pentru alimente?

Păstrarea curată a unui cuptor cu aburi este destul de ușoară, deoarece nu există uleiuri sau sosuri implicate în gătit. Cu excepția aparatelor de aburi din bambus, orice bol, tavi și capace detașabile pentru aburi pot fi spălate manual sau în mașină de spălat vase conform recomandărilor producătorului. Asigurați-va că cuptorul cu abur este oprit și se răcește la atingere înainte de curățare.

Te-ar putea interesa