Cea mai buna carte de bucate

George Petrescu -
Cea mai buna carte de bucate

Alegerile noastre

JAMILA CUISINE. Cele mai iubite retete - Geanina Staicu - Avram

JAMILA CUISINE. Cele mai iubite retete - Geanina Staicu - Avram
  • Autor Geanina Staicu Avram
    An publicare 2017
JAMILA CUISINE se bucura de avantajul de a avea acces la cele mai iubite retete, scrise de Geanina Staicu Avram, in volumul 2, care se refera la gastronomie si mancaruri, abordand o cultura gastronomica mixta. Cartea, publicata in 2017, este scrisa in limba romana, avand un format fizic si fiind compusa din 184 de pagini de dimensiune 160 x 210 mm. Pachetul contine 1 x carte.

Carte de bucate, Editie integrala, Sanda Marin

Carte de bucate, Editie integrala, Sanda Marin
  • Autor Sanda Marin
    An publicare 2007
    Tip coperta Cartonata
Cea mai recenta editie integrala a Cartii de bucate scrise de Sanda Marin, contine 488 de pagini si are un format fizic de 155 x 230 mm, cu o coperta de carton. Acest volum, editat de Humanitas Practic in anul 2007, cuprinde retete specifice culturii gastronomice romanesti, inclusiv sfaturi pentru micul dejun, pranz si cina, precum si retete care combina mai multe tipuri de alimente. Aceasta carte este ideala pentru a prepara o masa brunch, pranz sau cina, avand totusi toate informatiile necesare pentru a diversifica si a imbogati amestecul cultural gastronomic romanesc.

Marea carte de bucate romanesti, Maria Cristea Soimu

Marea carte de bucate romanesti, Maria Cristea Soimu
  • Autor Maria Cristea Soimu
    An publicare 2019
Marea carte de bucate romanesti scrisa de Maria Cristea Soimu si publicata in 2019 in colectia Universul Gastronomic, este un obiect ideal pentru timpul liber si o sursa inepuizabila de cultura gastronomica romaneasca. Aceasta carte vine sub forma unui pachet ce contine o carte, care are 560 de pagini si dimensiuni de 200 x 250 mm, si ofera cititorilor o vasta gama de preparate sofisticate, originale si pline de savoare.

Carte de bucate - Silvia Jurcovan

Carte de bucate - Silvia Jurcovan
  • Autor Silvia Jurcovan
    Tip coperta Cartonata
Carte de bucate - Silvia Jurcovan oferă avantaje excepționale, fiind creată de un autor român cu o vastă cunoaștere în domeniul gastronomiei. Acesta oferă o gamă variată de rețete pentru fiecare masă, inclusiv mic dejun, brunch, prânz și cină și conține preparate cu lactate, fructe, legume și carne. Cartea are un format fizic cu coperta din carton, numărul paginilor fiind de 466, iar dimensiunea acesteia fiind de 130 x 200 (mm). Pachetul include o singură carte, în limba română.

Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia

Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia
  • Autor Valentina Dan Dr. Nicolae Dan
    An publicare 2016
    Tip coperta Cartonata
Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia de autor Valentina Dan și Dr. Nicolae Dan oferă o vastă gamă de avantaje, într-un singur volum publicat în 2016, și lansat în luna iunie. Acoperă subiectul principal al mâncării și include rețete pentru mesele de brunch, prânz și cină. Include o gamă largă de alimente mixtă, diete speciale cum ar fi vegană, vegetariană, pentru diabet, cancer, hipertensiune și creștere în greutate. Are, de asemenea, o cultură gastronomică mixtă și opțiuni de băuturi non-alcoolice. Această carte are o copertă din carton și format fizic, furnizând cumpărătorilor 400 de pagini, la o dimensiune de 245 mm x 174 mm și un greutate de 1085 g.

Maramures in bucate, Nicolai Tand

Maramures in bucate, Nicolai Tand
  • Autor Nicolai Tand
    An publicare 2019
    Tip coperta Cartonata
"Bucate din Maramures", scrisa de Nicolai Tand si publicata in anul 2019, este o carte de tipul 'Timp Liber', cartonata, in format fizic, cu continutul de 1 x carte, avand 194 de pagini si masurand 190 x 250 mm, cu o greutate de 0.7 kg. Aceasta carte exploreaza cultura gastronomica romaneasca, prezentand o colectie de mancaruri specifice Maramuresului si diverse retete traditionale care pot fi incercate in timpul liber. Cititorii vor descoperi avantajele gastronomice oferite de acest judet minunat, descoperind noi gusturi si retete simple, dar delicioase.

Cartea bucatelor de post - Dan Silviu Boerescu

Cartea bucatelor de post - Dan Silviu Boerescu
  • Autor Dan Silviu Boerescu
    An publicare 2017
    Tip coperta Brosata
Cartea bucatelor de post - Dan Silviu Boerescu ofera o multime de avantaje. Datorita nationalitatii autorului roman, cartea se bazeaza pe o cultura gastronomica mixta, care satisface gustul celor mai sofisticati consumatori. Subiectul principal al cartii sunt mancarurile, grupul alimentar fiind mixt si dieta speciala fiind detoxifierea. Cartea a fost lansata in 2017 si este disponibila in romana. Tipul de coperta este brosata, cu un format fizic, continutul pachetului fiind 1 x carte, numarul de pagini fiind 160, iar dimensiunea (mm) fiind 130 x 200. Acestea sunt avantajele si caracteristicile Cartii bucatelor de post - Dan Silviu Boerescu din colectia Bucatarescu - Traiesc ca sa mananc!

Poate că ești un începator care dorește să învețe elementele de baza sau poate că gătești de ani de zile și vrei să încerci o nouă tehnică de gătit sau o dietă nouă. Deși căutarea rețetelor online este un început ușor, uneori este distractiv să găsești și să urmărești o carte de bucate fizică, care nu numai că îți va oferi rețete de făcut, dar te va învață și cum să stapânești singur gătitul. În plus, poți să marchezi paginile care îți plac și să păstrezi cartea pe raftul tău pentru mai târziu. De la elemente de baza la diete și tehnici mai specifice, iată câteva dintre cele mai bune cărți de bucate.

Ce să căutați atunci când cumpărați o carte de bucate

Nivel de experiență

Ești bucătar acasă abia la început? Cărțile cuprinzătoare de bucate care conțin rețete simple, standard, scrise clar și cu un ton accesibil sunt cel mai bun pariu. În mod ideal, acestea includ detalii precum fotografii de înaltă calitate, converșii, rapoarte și garnituri sugerate. Dar dacă sunteți un bucătar mai experimentat și care are tehnică în cuie, alegeți cărți de bucate care va oferă spațiu pentru a fi mai creativ cu rețetele. Aceste cărți de bucate pot include rețete mai complexe sau se pot concentra pe o anumită nișă, cum ar fi coacerea pâinii. De asemenea, va pot oferi sugestii despre cum să va îndepartati de rețete sau să va creați propriile rețete.

Concentrează-te

Va ajută să restrângeti ceea ce doriți să gătiți sau să faceți. Poate doriți să va ocupați de ceva anume, cum ar fi prăjiturile, sau poate doriți o carte de bucate cu rețete care se potrivesc stilului dvs. de viață, cum ar fi o carte de bucate pe baza de plante, sau una care se concentrează pe rețete simple de cină care sunt ușor de făcut în mod regulat.

Ingrediente

Asigurați-va că ingredientele folosite în rețete sunt accesibile acolo unde locuiți. De asemenea, verificați dacă rețetele necesită ingrediente care sunt toate proaspete sau dacă unele sunt preambalate. Și dacă unele dintre ingrediente nu sunt ușor de găsit, vezi dacă cartea de bucate oferă înlocuiri. Alte lucruri de căutat sunt informațiile nutriționale, imagini cu ingrediente obscure și timpul de pregătire.

Fotografie și calitate

Cele mai bune cărți de bucate au fotografii alimentare luminoase și informative, care reflectă cu exactitate cum va ieși rețeta. Și calitatea legăturii și a paginilor sunt la fel de importante. Doriți să căutați pagini groase care conțin caractere lizibile, precum și legături care nu sunt predispuse să se spargă atunci când o deschideți (în mod ideal, pânza).

Cum ții cărțile de bucate pe blat?

Cărțile de bucate groase, legate în mod tradițional, sunt greu de păstrat plat. Până când legarea este ruptă de la utilizare, paginile tind să se răstoarne de la sine, ceea ce înseamnă că trebuie să te oprești din gătit pentru a-ți găsi rețeta. Un suport de cărți de bucate este una dintre cele mai bune soluții (funcționează și pentru tablete și rețete online). Disponibil în multe materiale și stiluri pentru a se potrivi oricărui decor al bucătăriei, unele chiar se instalează sub dulap. Acești ajutoare funcționale de bucătărie ridică, de asemenea, cartea de bucate de pe tejghea, unde este mai puțin probabil să se încurce. Căutați unul care are o buză frontală sau agrafe care să țină paginile deschise. Fără suport, așezați pe pagina de rețete un obiect simplu, cum ar fi un bol sau o farfurie, un cuțit de unt sau chiar o piatră.

Cum păstrați cărțile de bucate curate?

O carte de bucate care pare bine folosită este o insignă de onoare pentru mulți bucătari. Petele și ridurile sunt semnul unei cărți iubite și al multor mese grozave. Apoi, din nou, puteți face tot posibilul pentru a vă păstra prețutele cărți de bucate cât mai curate posibil. Dacă ești un bucătar deosebit de dezordonat sau vrei să te asiguri că cartea ta de bucate preferată rămâne curată, acoperiți paginile cu folie de plastic atunci când este în bucătărie. Când ceva apare pe paginile cărții de bucate, acționați rapid pentru a-l curăța. Răzuiți cu grijă cât mai mult posibil cu o spatulă sau un cuțit, având grijă să nu o împrăștiați prea mult. Folosiți pergament între paginile alăturate pentru a preveni răspândirea umezelii. Folosiți un prosop uscat pentru a șterge pagina murdară până se usucă. Stropiți cu bicarbonat de sodiu și lăsați să stea deschis peste noapte, apoi periați. Păstrați cartea deschisă pentru a termina uscarea la aer.

Cum păstrați cărțile de bucate într-o bucătărie mică?

Bucătăriile mici prezintă întotdeauna opțiuni de depozitare, care pot fi înrăutățite chiar și cu o colecție modestă de cărți de bucate. Dacă nu ai un dulap de rezervă, fii creativ în soluțiile de depozitare care țin cărțile în siguranță și departe de drum. Instalați un raft pentru a ține cărțile, puneți-vă colecția într-o cutie de lemn sau într-o cutie de lemn sau căutați spațiu nefolosit pentru a construi o cutie de cărți de bucate. Luați în considerare depozitarea cărților de bucate într-o altă cameră din apropiere, unde sunt la îndemână, dar nu sunt expuse la reziduurile de gătit. Faceți un spațiu în raftul dvs. obișnuit sau puneți un suport de cărți după colț.

Te-ar putea interesa