Este ușor să uiți de cuțitele de brânză când ne putem gândi în schimb la magia brânzei în sine, dar cuțitul potrivit te pregătește pentru o distracție generală mai bună. Fie că este un cuțit care nu se va lipi de Camembert-ul tău perfect moale sau unul care va tăia o felie curată chiar și din cel mai sfărâmicios Stilton, un cuțit bun pentru brânză (sau un set de cuțite) face o experiență bună de brânză și mai bună.
Cum folosești un cuțit pentru brânză?
Acest lucru depinde foarte mult de cuțitul de brânză. Poate fi o prostie să citești instrucțiunile care vin cu cuțitul tău pentru brânză, deoarece știm cu toții cum să folosim celelalte cuțite din bucătăriile noastre, dar instrucțiunile pentru cuțitul tău specific pentru brânză vor fi de fapt destul de utile pentru a ști cum să-l folosești, mai ales că multe sunt multifuncționale.
De ce aveți nevoie de cuțite diferite pentru a tăia diferite brânzeturi?
Brânzeturile diferite au texturi diferite. Cu o brânză albastră, vrei să previi să se prăbușească, așa că vrei ceva care are mai puțină frecare. Cu o brânză tare precum Parmigiano-Reggiano, vrei să se sfărâme în bucăți mai mari. Diferitele cuțite realizate în acest scop vor face treaba cu ușurință și mai rapid.
Cum ascuți un cuțit de brânză?
Majoritatea cuțitelor de brânză nu trebuie să fie ascuțite. Dacă cumpărați unul care necesită ascuțire, acesta va avea propriile instrucțiuni pentru ascuțire.
Cum împiedici brânza să se lipească de cuțit?
Multe cuțite pentru brânză sunt concepute pentru a opri frecarea, cum ar fi cuțitele cu găuri tăiate din lamă sau firul de brânză. Dacă tăiați brânza când este rece, frecarea va fi și mai redusă. Asigurați-vă că îl lăsați să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l servi.