Alegerile noastre
Tip | Clasic |
---|---|
Material | Silicon |
Culoare | Verde |
Material | Silicon |
---|---|
Culoare | Albastru |
Material | Silicon |
---|---|
Culoare | Gri |
Pentru a obține o culoare frumoasă, margini sigilate și un finisaj strălucitor, alegeți pensula de patiserie potrivită. Un element de baza de multă vreme în bucătăriile comerciale, peria umilă de patiserie, cunoscută și sub denumirea de perie de ungere, se găsește și în bucătăriile de acasă.
Material cu peri
Perii joacă un rol important în cât de eficientă este o perie de patiserie în preluarea și raspândirea lichidelor pe produsele de patiserie. Doriți peri flexibili pentru o acoperire uniformă, dar nu va deteriorati produsele de patiserie delicate. Perii mai rigizi pot rupe aluatul subțire că hârtia, în timp ce perii foarte moi sunt greu de controlat și pot prinde prea mult lichid. Există trei materiale din care sunt fabricate majoritatea pensulelor de patiserie și fiecare are locul sau de nișă în pregătirea patiseriei.
Par de mistreț
Acest peri naturali este de departe materialul preferat pentru bucătării profesioniști. Absorb bine lichidele și sunt suficient de suple pentru a glazura fără probleme orice produs de patiserie, dar suficient de dense pentru a înmuia o prăjitură în sirop. Ele funcționează bine indiferent dacă lichidul este gros și vâscos sau subțire și curge, iar scurgerea este aproape inexistentă. Dezavantajul acestui material este posibilitatea căderii perilor în timp, iar majoritatea trebuie spălate manual.
Nailon
Perii din nailon oferă flexibilitatea periilor naturale fără pericolul de vărsare, dar nu rețin nici lichidul. Nailonul este priceput la împrastierea lichidelor mai groase, cum ar fi glazurele sau sosurile de grătar, dar poate fi mai rigid decât perii naturali, determinând peria să rupă produse de patiserie delicate. Ele țin lichidul mai bine decât siliconul și reprezintă un compromis frumos dacă doriți ceva care nu se scurge, dar care permite o absorbție mai bună.
Silicon
Periile de silicon au perii de silicon mai groși și sunt mai bune pentru ungerea cărnii decât pentru perierea produselor de patiserie. Siliconul este de obicei foarte rezistent la căldură, rezistent la mirosuri și poate fi spălat vase. De obicei, modelele din silicon au peri mai mari și mai puțini decât celelalte materiale, ceea ce face că lichidele mai subțiri să picure imediat. Sunt agile cu sosuri mai groase și marinate și pot fi adesea folosite în timp ce se gătesc pe grătar sau se prăjesc la foc mare. Perii sunt siguri și nu se vor aruncă în mâncare. Căutați perii de silicon care au un periu interior plat care are găuri în el. Acești peri din interior ajută la reținerea lichidului mai mult decât perii subțiri.
Material mâner
Mânerele pensulelor de patiserie sunt disponibile în trei materiale: lemn, o anumită versiune de plastic și metal.
Mânerele din lemn oferă o prindere fermă și sunt adesea găsite cu perii cu peri naturali. Când va gânditi la un mâner din lemn, căutați o prindere care să stea confortabil în mâna și asigurați-va că va gânditi la modul în care îl veți folosi. Dacă gătiți și ungeti, este nevoie de un mâner mai lung, dar pentru untul de foietaj delicat, mânerele mai scurte oferă mai multă precizie. De obicei, mânerele din lemn nu pot fi spălate în mașină de spălat vase.
Mânerele din plastic oferă confortul de a fi mai ușor de curățat și sunt adesea, dar nu întotdeauna, sigure pentru mașină de spălat vase. Celălalt avantaj al mânerelor din plastic este că sunt de obicei mai aderența decât alte opțiuni. Perii de pe aceste tipuri de mânere sunt adesea turnați în mâner, ceea ce elimina problemele legate de creșterea bacteriilor și tind să fie mai durabile decât alte modele.
Mai puțin frecvente sunt periile cu mânere metalice. Tind să fie mai scumpe și sunt alunecoase de prins.
Primul lucru de făcut este să citiți instrucțiunile producătorului. Dincolo de asta, este vorba despre perii pe care i-ai ales. Modelele din silicon au în general nevoie de o clătire rapidă pentru a îndepărta lichidele groase, dar apoi merg la mașină de spălat vase. Natural și majoritatea modelelor din nailon au nevoie de mai multă îngrijire. Dacă optați pentru perii de par de mistreț, o înmuiere rapidă în suc de lamâie și săpun de vase va sparge orice lichid acumulat. Apoi, spălați-le manual și uscați-le pentru durabilitate maximă. Nailonul necesită puțin mai puțin forță de muncă. O spălare rapidă a mâinilor în apă caldă și săpun ar trebui să fie soluția. Resturile rămase pe perii se pot întari sau râncezi, așa că asigurați-va că spălați periile după fiecare utilizare.
Din nou, asta depinde de modelul tău. Este ușor de spus când trebuie înlocuita o perie cu peri naturali - dacă se scurge, este timpul. Dacă peria ta miroase chiar și după spălare, este timpul pentru o perie nouă. Mirosurile și petele se pot acumula și nu doriți să le transmiteți produselor de patiserie. Siliconul și nailonul tind să reziste mai mult decât părul natural de mistreț, dar se pot pată sau chiar se pot topi dacă le folosești în mod repetat în situații cu căldură mare. Uită-te la degradarea perilor pentru a ști când este timpul pentru o nouă perie.
Înainte de a intră în conversația despre versatilitate, asigurați-va că va desemnați pensulele pentru sarcinile pentru care le utilizați, pentru a preveni contaminarea încrucisata. Dincolo de prevenirea contaminării încrucisate, există o serie de sarcini pe care le puteți îndeplini cu o perie de patiserie. Sigilarea marginilor aluatului, aplicarea spălării cu ouă, decorarea prăjiturilor, ungerile tăvilor, spălarea firimiturii de tort de pe straturile de tort și glazurarea sunt cele mai frecvente sarcini de coacere, dar iată câteva locuri de muncă mai puțin cunoscute pe care le face peria de patiserie: îndepartarea condimentelor suplimentare pe proteine, spălarea excesului de făină din zona de lucru sau tigăi, îndepartarea coajelor de citrice din zestere, curățarea zatului de cafea rătăcit de la râsnite sau aparate și înmuierea prăjiturilor cu siropuri.
Te-ar putea interesa