În ultimii ani, ceaiul matcha a devenit din ce în ce mai popular datorită proprietăților sale nutritive și beneficilor pentru sănătate. Dar cum să alegem cel mai bun ceai matcha?
Pentru a găsi cea mai bună variantă de ceai matcha, este important să acordați atenție câtorva aspecte cheie. În primul rând, verificați proveniența produsului. Ceaiul matcha de calitate este de obicei originar din Japonia, unde este cultivat și prelucrat cu mare atenție. Apoi verificați gradul de calitate al ceaiului matcha pe care intenționați să îl achiziționați. Există diferite grade de ceai matcha, începând de la cel de calitate inferioară, destinat în principal pentru uz culinar, până la cel de calitate superioară, numit și ceremonial, care are o aromă bogată și o textură fină.
De asemenea, ar trebui să acordați atenție ambalajului și să verificați termenul de valabilitate, deoarece ceaiul matcha de calitate superioară poate fi sensibil la lumină și căldură, iar termenul de valabilitate poate fi afectat.
Alegerile noastre
Greutate | 100 g |
---|
Greutate | 60 g |
---|
Greutate | 100 g |
---|
Greutate | 60 g |
---|
Greutate | 100 g |
---|
Regiunea de aprovizionare
Regiunea din care provine o pudra de ceai matcha este o modalitate de baza de a discerne calitatea acesteia. Cel mai bun semn este când un ceai provine dintr-o singură zona din Japonia. Multe produse, în special cele ieftine, vor fi obținute în afară Japoniei - un semn de matcha de calitate inferioară.
Culoare
Dacă aveți șansă de a vedea culoarea unui matcha, chiar și de a caută imagini online, puteți înțelege mai bine gustul și calitatea acestuia. Mai strălucitor înseamnă de obicei mai bun. Nuanțele verzi izbitoare indică mai multă aromă și mai puțină amărăciune, în timp ce culorile mai terne sau nuanțele gălbui sunt semne că matcha este fie de calitate inferioară, fie mai bine folosită pentru gătit.
Preț
Rețineți că matcha ceremonial costă mai mult decât culinar; cei care caută pe acesta din urmă au mai multe șanse să găsească opțiuni bugetare de încredere.
Matcha este un tip de ceai verde care este ușor de identificat deoarece vine sub formă de pudra. Spre deosebire de majoritatea ceaiurilor în care frunzele sunt înmuiate în apă și îndepartate înainte de a le bea, cu matcha ingerati de fapt o formă măcinată a frunzei în sine. Are adesea o aromă bogată de umami, dar alte note de degustare pot include dulceață, amărăciune, ierburi, pamântesc, nuci și multe altele. Matcha este extrem de versatil și poate fi folosit în scopuri de băut, precum și că ingredient de gătit.
Cel mai comun stil de ceai matcha este usucha, sau „ceai subțire”. Pentru a face usucha, puneți 1 linguriță de pudra matcha într-un castron. Apoi, încalziti apă și turnați-o peste pudra de matcha. Amestecați apă cu pudra de matcha timp de aproximativ 20 de secunde pâna când matcha se dizolvă uniform și ceaiul este gata de băut.
Nu lipsesc rețetele care folosesc pudra de matcha. Este popular în produse de panificație, cum ar fi prăjituri, prăjituri, brownies, clătite, gogoși și multe altele. Câteva dintre celelalte produse de copt matcha preferate ale noastre sunt deliciile krispie de orez matcha și batoanele matcha mochi. Gustosul ceai verde este folosit și pentru a face înghețată, smoothie-uri și chiar și sare matcha. Și lista nu se termină aici! Rețineți că majoritatea rețetelor necesită matcha de calitate culinară, deoarece este mai amar și mai puțin costisitor decât matcha de ceremonial.
Matcha conține în mod natural cofeină, așa că marea majoritate a pudrelor de matcha sunt cofeinizate. Unele mărci vând matcha decofeinizat, dar este neobișnuit. O porție de matcha conține în medie 40 pâna la 70 de miligrame de cofeină.
Te-ar putea interesa