Cel mai bun set de vase cu inducție pentru gătit

George Petrescu -
Cel mai bun set de vase cu inducție pentru gătit

Alegerile noastre

Tigaie Premium Antiaderenta, Amercook Brittany,compatibila cu

Tigaie Premium Antiaderenta, Amercook Brittany,compatibila cu
  • Tip tigaie Universala
    Sursa de caldura Gaz Electric Halogen Inductie
    Continut pachet 1 x Tigaie
    Forma Rotund
    Material Aluminiu
    Material interior Aluminiu
    Functii Suprafata antiaderenta
    Diametru 26 cm
Tigaia Premium Antiaderenta Amercook Brittany este o tigaie universala compatibila cu gaz, electric, halogen si inductie. Produsul vine intr-un pachet care contine o tigaie rotunda de 26 cm, fara capac, cu maner fix. Fabricata din aluminiu si un interior din aluminiu, tigaia are o suprafata antiaderenta si este compatibila cu masina de spalat vase. Disponibila in culoare neagra.

Tigaie Tefal Start&Cook, 26 cm, inductie

Tigaie Tefal Start&Cook, 26 cm, inductie
  • Tip tigaie Universala
    Sursa de caldura Gaz Electric Halogen Inductie Vitroceramic
    Forma Rotund
    Material Aluminiu
    Material interior Titan
    Functii Suprafata antiaderenta Tehnologia Thermo-spot®
    Diametru 26 cm
Tigaia Tefal Start&Cook din aluminiu, cu diametru de 26 cm, ofera avantaje precum suprafata antiaderenta si tehnologia Thermo-Spot®, cu un material interior inovator din titan. Acestea sunt perefcte pentru gatit pe gaz, electric, halogen, inductie sau vitroceramic si sunt usor de curatat compatibil cu masina de spalat vase. Designul modern si finisajul argintiu sau negru ii confera o nota de eleganta. Aceasta tigaie universala iti ofera o capacitate de 1.9 l, fara capac si un maner fix pentru o folosire usoara si sigura.

Set 3 tigai cu inductie Dietetix 24cm 20cm 16cm

Set 3 tigai cu inductie Dietetix 24cm 20cm 16cm
  • Tip tigaie Universala
    Sursa de caldura Gaz Electric Inductie Vitroceramic
    Continut pachet 3 x Tigaie
    Forma Rotund
    Material Aluminiu
    Material interior Aluminiu
    Functii Suprafata antiaderenta
    Diametru 24 cm 20 cm 16 cm
Setul 3 tigai cu inductie Dietetix ofera numeroase avantaje, cum ar fi sursa de căldură universală: gaz, electric si vitroceramic, design rotund, manere fixe, materiale de calitate superioara, inclusiv aluminiu si aluminiu interior, suprafața anti-aderentă, compatibilitate cu mașina de spălat vase și culoare neagră. Acest set include 3 tigai cu diametre diferite de 24 cm, 20 cm și 16 cm și adâncimea lor variabilă de 5 cm, 4 cm și 3 cm și o greutate de 458 g, 322 g și 253 g, respectiv.

Tava grill/plita Cooking by Heinner, fonta, inductie, 51 x 26

Tava grill/plita Cooking by Heinner, fonta, inductie, 51 x 26
  • Tip tigaie Grill
    Sursa de caldura Gaz Electric Halogen Inductie Vitroceramic
    Continut pachet 1 x Tava grill
    Forma Dreptunghi
    Material Fonta
    Material interior Fonta
Tava grill/plita Cooking by Heinner, din fonta, cu dimensiunea de 51 x 26 cm, oferă avantaje variate, incluzând atât utilizarea pe surse de căldură gaz, electrică, halogen sau inductie, cât și rezistența sa la temperaturi înalte, echiparea sa cu material interior din fonta și rezistența extremă la uzură. Designul său dreptunghiular, fără capac, oferă de asemenea avantaje multiple, inclusiv posibilitatea de a fi folosit în cuptoare cu microunde și în cuptoare, oferind totodată o culoare neagră și o adâncime de 2,5 cm.

Tigaie de clatite Tefal Start&Cook, 25 cm, inductie

Tigaie de clatite Tefal Start&Cook, 25 cm, inductie
  • Tip tigaie Clatite
    Sursa de caldura Gaz Electric Halogen Inductie Vitroceramic
    Continut pachet 1 x Tigaie
    Forma Rotund
    Material Aluminiu
    Material interior Titan
    Functii Suprafata antiaderenta Tehnologia Thermo-spot®
    Diametru 25 cm
Tigaia de clatite Tefal Start&Cook de 25 cm, funcționând pe inductie, oferă avantaje multiple. Din aluminiu, aceasta are un strat interior din titan ultrarezistent, cu tehnologia Thermo-Spot®, care detectează exact temperatura potrivită pentru gătit și previn arsurile. Are o capacitate de 0,7 l și un maner fix, care se poartă cu ușurință și îi conferă o stabilitate excelentă. De asemenea, suprafața exterioară antiaderentă face ca curățarea produsului să fie foarte ușoară, în timp ce culoarea sa argintie și neagră o face să se potrivească cu orice bucătărie. Produsul este, de asemenea, compatibil cu mașina de spălat vase, ceea ce face ca întreținerea să fie un proces simplu.

Ce să căutați la vasele de gătit prin inducție

Pentru ca vasele de gătit să funcționeze cu plite cu inducție, acestea trebuie să conțină materiale feromagnetice. Aceasta înseamnă că trebuie să aibă proprietăți magnetice pentru a lucra cu magneții din plita. Cel mai simplu mod de a afla dacă vasele dvs. de gătit sunt compatibile este să luați un magnet și să vedeți dacă se lipește de fundul oalei.

Material
Fontă și oțel carbon

Vasele de gătit din fontă sau oțel carbon sunt fantastice, deoarece sunt extrem de durabile și țin foarte bine căldura. Deoarece aceste tipuri de tigăi sunt fabricate dintr-un aliaj care conține fier, ele vor funcționa aproape întotdeauna cu plite cu inducție, deși există câteva cerințe. În primul rând, trebuie să aibă o suprafață plană pentru contactul complet cu elementul plitei; în al doilea rând, trebuie să aibă o suprafață netedă; și, în sfârșit, trebuie să atragă magneții.

Oţel inoxidabil

Acest tip popular de vase de gătit este fabricat dintr-un aliaj de oțel care conține 10,5 la sută sau mai mult crom (și, în mod obișnuit, un procent mic de nichel), făcându-l un material robust, care nu este reactiv și rezistent la rugină și coroziune. Vasele de gătit de înaltă calitate, din oțel inoxidabil, cu îmbrăcăminte multiplă, includ de obicei un miez de aluminiu sau cupru intercalat între straturi de oțel pentru a ajuta oala sau tigaia să conducă căldura. Dacă conținutul de nichel din oțelul inoxidabil este prea mare, acesta împiedică oțelul să aibă o reacție magnetică și nu poate fi folosit cu o sobă cu inducție.

Aluminiu

Vasele de gătit din aluminiu anodizat dur sunt fabricate din aluminiu întărit electrochimic (făcându-l mai durabil decât oțelul inoxidabil) și are un strat superior oxidat care le protejează de zgârieturi și zgârieturi. În mod obișnuit, vasele de gătit din aluminiu anodizat dur nu sunt pregătite pentru inducție, dar dacă au încorporat un disc de fier sau magnetic din oțel, au fost concepute special pentru a fi utilizate cu plita cu inducție.

Capacitate de incalzire

Ca și în cazul tuturor vaselor de gătit, capacitatea maximă de căldură depinde de material și producător. În general, tigăile neacoperite vor avea un prag de căldură mai mare decât cele care au acoperiri antiaderente ceramice sau PTFE.

Preț

Deoarece ați făcut o investiție într-o gamă de inducție, probabil că veți dori să investiți puțini bani în vase de gătit compatibile. Rețineți că calitatea premium are un preț, așa că așteptați-vă să cheltuiți o suma considerabila pentru un set complet. Puteți găsi vase de gătit compatibile cu inducție mai puțin costisitoare, dar aveți în vedere că la un preț mai mic, materialul și construcția tigaii pot fi mai puțin durabile pe termen lung.

Garanție

Mulți producători importanți oferă o garanție limitată pe viață pentru vasele lor compatibile cu inducție, atâta timp cât sunt achiziționate de la un dealer autorizat. Aceste garanții protejează de obicei împotriva defectelor de material, construcție sau manoperă, dar pot exclude daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare, șocurile termice, căderile sau uzura normală.

Ce este o plită cu inducție?

Plitele cu inducție au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, preferate de mulți bucătari experimentați, deoarece se încălzesc rapid, uniform și răspund extrem de la controlul temperaturii. Aceste plite de înaltă tehnologie au, de asemenea, un design elegant, incredibil de eficiente din punct de vedere energetic și mai sigure decât plitele tradiționale pe gaz și electrice - suprafața plitei este rece odată ce vasul a fost scos de pe aragaz, eliminând orice pericol de a vă arde accidental. Iată cum funcționează: când aragazul este pornit, un curent alternativ trece printr-o bobină de sârmă de cupru situată sub suprafața plitei. Acest lucru creează un câmp magnetic oscilant care trimite un curent electric în vasul de gătit pe acel element, creând căldura folosită pentru a găti mâncarea.

Câtă greutate poți pune pe o plită cu inducție?

Acest lucru poate varia în funcție de producător.

Ce fel de vase de gătit nu ar trebui să folosiți pe o plită cu inducție?

Ca orice altă gamă de sticlă, ar trebui să stați departe de vasele de gătit care au un fund aspru sau texturat, deoarece acest lucru poate deteriora suprafața plitei. În timp ce o tigaie goală din fontă funcționează într-adevăr pe o sobă cu inducție (din cauza proprietăților sale feromagnetice), ar fi mai bine să utilizați o versiune emailată pentru a preveni zgârieturile. Pentru mai multe detalii despre ceea ce puteți folosi, iată cum puteți afla dacă vasele dvs. de gătit sunt compatibile cu inducția.

Te-ar putea interesa