Alegerile noastre
Șorțurile fac parte de multă vreme din tradițiile culinare din întreaga lume pentru a-i proteja pe purtători de pete sau răni. Indiferent dacă sunteți un bucătar pasionat de casă sau un profesionist în industrie, există multe tipuri de șorțuri disponibile pentru a vă proteja și a vă menține curat în timp ce lucrați.
Nivel de protecție
În bucătărie, un șorț servește în principal ca un strat suplimentar de țesătură pentru a vă proteja de murdăria îmbrăcămintei în timp ce gătiți sau coaceți, iar un șorț din bumbac sau in face de obicei treaba. Un șorț pe care îl purtați în timpul grătarului ar trebui să fie un material, cum ar fi denim sau piele, suficient de gros pentru a vă proteja și de căldură și scântei. Activitățile mai accidentate sau periculoase necesită un șorț și mai rezistent, foarte lung, creat pentru siguranța dumneavoastră personală.
Stil
Un șorț simplu unisex este în principal funcțional, în timp ce un șorț pe care îl purtați în bucătărie poate deveni o declarație de design, cu o mulțime de stiluri și modele din care să alegeți.
Hidroizolarea
Pentru activitățile în care te poți uda cu ușurință, cea mai bună protecție este un șorț rezistent la apă sau impermeabil.
Buzunare
Aproape toate șorțurile au un buzunar pentru a ține telefonul, dar pentru a găzdui alte articole sau unelte pe care doriți să le păstrați la îndemână, selectați un șorț cu mai multe buzunare în dimensiuni și locații care se potrivesc nevoilor dumneavoastră Un buzunar cu fermoar păstrează articolele în siguranță în timpul activităților în care vă deplasați mult.
Curatenie
Când sunt murdare, șorțurile din bumbac și alte țesături ușoare pot fi doar aruncate în mașina de spălat. Șorțurile de protecție rezistente sunt rigide și, de obicei, nu pot fi spălate; sunt șterse în schimb.
Un șorț acoperă partea din față a corpului pentru a vă proteja. În gătitul acasă, scopul principal al șorțului este de a vă menține hainele curate. În alte setări în care sunteți expus la materiale fierbinți sau altfel periculoase, șorțul este o piesă de protecție personală.
Șorțurile pentru gătit și servit mâncare includ șorțuri cu bavete, șorțuri pentru talie sau jumătate, șorțuri scurte pentru server, șorțuri lungi de bistro, șorțuri smoking și șorțuri cu spate încrucișată.
Un șorț nu numai că vă menține hainele curate atunci când pregătiți alimente și gătiți, dar îmbunătățește și igiena și siguranța alimentelor, deoarece împiedică murdăria, praful, scamele, părul și alte lucruri care ar putea fi pe haine să pătrundă în alimente.
Te-ar putea interesa