Cea mai buna tigaie antiaderenta

George Petrescu -
Cea mai buna tigaie antiaderenta

Alegerile noastre

Tigaie electrica multifunctionala rotunda, Sogo 10060, diametru

Tigaie electrica multifunctionala rotunda, Sogo 10060, diametru
 • Tip tigaie Universala
  Sursa de caldura Electric
  Material interior PTFE
  Functii Suprafata antiaderenta
Tigaia electrica multifunctionala rotunda Sogo 10060 cu diametrul de 42 cm are mai multe avantaje. Acestea includ: placa de încălzire din material electric și capacul din sticlă, care oferă o temperatură maximă rezistentă de 240 °C; suprafața internă antiaderentă, care reduce cantitatea de ulei și ajută la conservarea alimentelor; adâncimea de 11 cm, care oferă suficient spațiu și capabilități de gătire variate; și greutatea de 2,8 kg, care face ca tigaia să fie ușor de manevrat și transportat.

Tigaie Marble Profesional 36x(H)5 cm, strat anti-aderent,nano-ceramic

Tigaie Marble Profesional 36x(H)5 cm, strat anti-aderent,nano-ceramic
 • Tip tigaie Universala
  Sursa de caldura Toate
  Material Aluminiu
  Material interior Aluminiu
  Functii Suprafata antiaderenta
Tigaia Marble Profesional 36x(H)5 cm ofera o durata de utilizare indelungata si o curatare usoara. Stratul anti-aderent nano-ceramic asigura o suprafata de gatit lina si sanatoasa, fara a adauga ulei sau grasimi. Manerul solid este fix si confera stabilitate tigaii chiar si la temperaturi ridicate. Tigaia are un diametru de 36 cm si 5 cm inaltime pentru a face fata oricaror retete. In plus, suprafata argintie neagra confera un aspect modern si atractiv in bucatarie.

Tigaie profesionala 28x(H)5 cm, aluminiu, strat anti-aderent

Tigaie profesionala 28x(H)5 cm, aluminiu, strat anti-aderent
 • Tip tigaie Universala
  Sursa de caldura Gaz Electric Halogen Inductie Vitroceramic
  Material Aluminiu
  Material interior Marmura
Tigaia profesionala 28x(H)5 cm, construita din aluminiu, cu un strat anti-aderent, este potrivita pentru orice sursa de caldura, cum ar fi gaz, electric, halogen, inductie si vitroceramica si este perfecta pentru prepararea unei game largi de alimente. Tigaia fara capac din aluminiu si marmura, poate fi utilizata in masina de spalat vase si in cuptor. Acest produs are un aspect clasic si modern in acelasi timp, avand finisajul argintiu si negru si o greutate de 1.205kg. Usor de folosit si intretinut, tigaia profesionala 28x(H)5 cm este un element esential al oricarei bucatarii.

Tigaie Neoklein FP24, diametru 24 cm, aluminiu turnat, invelis

Tigaie Neoklein FP24, diametru 24 cm, aluminiu turnat, invelis
 • Tip tigaie Universala
  Sursa de caldura Gaz
  Material interior Titan
Tigaia Neoklein FP24 cu diametrul de 24 cm este realizata din aluminiu turnat și are un invelis violet. Beneficiază de un material interior din titan ce asigură o distribuție uniformă a căldurii, adecvată pentru gătitul pe plită de gaz. Are o suprafață netedă care duce la un consum mai redus de energie și scurtează timpii de preparare. De asemenea, are un design modern ce se potrivește fiecărui tip de bucătărie. Tigaia Neoklein FP24 este versatilă, fiind potrivită pentru prepararea oricărui fel de mâncare, oferindu-vă rezultate excelente.

Tigaie Hendi Platiunium Professional, aluminiu cu strat anti-aderent

Tigaie Hendi Platiunium Professional, aluminiu cu strat anti-aderent
 • Tip tigaie Universala
  Sursa de caldura Toate
  Material Metal
  Material interior Ceramica
  Functii Suprafata antiaderenta
Tigaia Hendi Platiunium Professional, aluminiu cu strat anti-aderent, este ideală pentru orice sufragerie. Cu un număr de bucăți/set de 1, acest produs include o tigaie cu formă rotundă, fără capac și cu un maner fix. Fabricată din metal şi ceramica rezistenta la temperaturi de pana la 400°C, tigaia are o suprafata antiaderenta. Negru sofisticat, aceasta are un diametru de 26 cm și o adancime de 5.2 cm, fiind usor de manevrat cu o greutate de 1.11 kg. Aceasta este potrivită pentru toate sursele de căldură și, spre deosebire de tigaile tradiționale, are ceramica rezistentă și durabilă.

Tigăile antiaderene sunt un must-have pentru bucătarii de toate nivelurile - de la omletă pufoasă și clătite aurii până la orez prăjit crocant. Cu acest tip de tigaie, puteți reduce adesea cantitatea de ulei pe care o utilizați, iar curățarea este simplă atunci când alimentele alunecă de pe suprafață.


Ce să cauți într-o tigaie antiaderentă

Material
Tigăile antiaderente pot fi făcute din mai multe tipuri de material de bază, ceea ce va ajuta la determinarea cât de bine conduc, mențin și răspund la căldură. Cel mai ușor și mai popular dintre aceste metale este aluminiul, care conduce bine căldura și poate fi folosit pe o varietate de plite (deși căutați una cu o bază din oțel inoxidabil dacă aveți o plită cu inducție). Oțelul inoxidabil este o altă alegere populară: aceste tigăi tind să fie mai grele, cu o grosime mai substanțială, ceea ce le face mai puțin susceptibile la înțepături și lovituri. Cuprul este o altă opțiune excelentă, deoarece are o conductivitate termică superioară și este extrem de receptiv la schimbările de căldură.

Mărimea
Dacă sunteți în căutarea unei tigaie antiaderență pentru a găti micul dejun pentru unul sau doi, o tigaie sau o oală mică vă va economisi spațiu de depozitare.


Tipuri de vase antiaderente
Antiaderent tradițional

Politetrafluoretilena, cunoscută și sub numele de Teflon, este cea mai populară acoperire pentru vase antiaderențe tradiționale.

Ceramică
Învelișul pentru vasele ceramice antiaderente este realizat din silice, o componentă a nisipului de plajă. Interiorul tigaii este fie pulverizat, fie acoperit prin imersare, apoi se întărește prin ardere înaltă într-un cuptor. În timp ce tigăile antiaderențe tradiționale au nevoie de cel puțin trei straturi, acoperirile ceramice pot necesita doar un singur strat, economisind timp și energie în timpul procesului de fabricație.

Aluminiu anodizat dur
Suprafața antiaderență a vaselor de gătit din aluminiu anodizat dur diferă de suprafețele din Teflon și ceramică prin faptul că face parte de fapt din tigaie, nu este stratificată. Este realizat printr-un proces electrochimic care întărește aluminiul moale, făcându-l mai puternic decât oțelul inoxidabil și oferindu-i un strat superior oxidat. Acest strat superior este antiaderent și mai dur decât straturile antiaderente aplicate. Aluminiul anodizat dur poate rezista la temperaturi mai ridicate și rezistă la zgârieturile de la ustensilele metalice și nu va reacționa cu alimentele acide. Este cel mai durabil tip de suprafață antiaderență, deoarece nu este predispusă la ciobire.

Ce este acoperirea antiaderentă?

Prima acoperire antiaderentă, politetrafluoretilenă sau PTFE, a fost creată din greșeală în 1938. S-a născut un material alunecos, rezistent la apă și la căldură – denumit Teflon – și folosit în principal în aplicații militare și industriale, apoi a devenit o parte majoră a industriei de vase de gătit în anii 1960.

Poți pune o tavă antiaderentă la cuptor?

Vasele de gătit antiaderene sunt, în general, sigure pentru temperaturi scăzute și medii, deși unele dintre versiunile mai moderne pot suporta căldură mai mare.

Puteți folosi tigăi antiaderente pe o plită pe gaz sau pe inducție?

Majoritatea vaselor antiaderențe funcționează bine pe plitele pe gaz sau electrice, dar verificați întotdeauna instrucțiunile producătorului pentru a fi sigur. Cel mai obișnuit material folosit pentru a face vase antiaderențe este aluminiul, care nu este prietenos cu inducția în sine. Dacă aveți o plită cu inducție, căutați una care să aibă o bază din oțel inoxidabil care să precizeze că este compatibilă pentru utilizarea cu acest tip de aragaz.

Puteți pune tigăi antiaderente în mașina de spălat vase?

Deși se spune că multe tigăi antiaderente sunt sigure pentru mașina de spălat vase, este aproape întotdeauna o idee mai bună să rămâneți la spălarea manuală.

Cât durează tigăile antiaderente?

Tigăile antiaderene durează în general până la cinci ani, dar durata reală de viață va depinde de tipul de acoperire și de cât de bine sunt îngrijite tigăile.

Te-ar putea interesa